nataliaopreis.reismee.nl

Noosa, Rainbow Beach & Fraser Island

Het werd weer 's tijd voor een nieuwe blog, want ik heb alweer zoveel meegemaakt. De tijd gaat echt snel dan. Vooral als je geniet en lol hebt! Na een maand WWOOFen ben ik dus naar Noosa vertrokken, een klein plaatsje aan de zee. Niet al te goedkoop net zoals de rest van Australie, maar dat doet er verder niet toe. Het was niet een plek waar ik lang zou blijven in ieder geval. Mijn hostel zat ook vrij ver van het centrum, met een Nederlandse meid die ik daar heb ontmoet hebben we het een keer gelopen, nou dat was ook echt genoeg. We hebben er ongeveer een half uur over gedaan, echt te lang. Bij andere hostels tot nu toe was ik vaak zo in het centrum.
Ik zat in Noosa Backpackers, wat dus eigenlijk midden in een woonwijk zat er waar de meeste gasten al vroeg gingen slapen. Meer een soort rustoord dus. Ik heb me daar verder wel prima vermaakt, lekker rustig. Was wel gek om weer ergens alleen te zitten zo na een maand bij een familie te hebben gezeten.
Heb helaas wel heel lang op het busje voor het hostel moeten wachten, omdat ik niet precies wist waar die zou stoppen, bleek dus vlakbij te zijn. Dus had misschien niet heel goed opgelet de hele tijd, haha. Maar ja zoveel denk je ook niet echt na als je aan het backpacken bent..
Dus zo'n ramp vond ik het uiteindelijk ook weer niet. Rond 4 uur half 5 was ik eindelijk in het hostel, waar ik sliep in de kamer genaamd Sunset. Met een paar Zweedse meisjes, een Engelse jongen en nog een jongen waar ik de afkomst van vergeten ben. Met een van die meisjes heb ik meteen wat gekletst en was verder erg leuk.
De volgende dag dacht ik, ik moet wel weer even wat gaan doen. Ik kan niet de hele tijd in het hostel blijven, zoveel was daar nou ook weer niet te doen.
Na uitgestapt te zijn kwam ik Dominique tegen die ook Nederlands bleek te zijn. Dat vond ik wel even fijn. Zij was ook net aangekomen en wist ook nog niet waar alles was. Dus we gingen samen op zoek naar het postkantoor en de supermarkt. We hadden ook besloten om samen te gaan eten, dus het werd rijst met kip en saus. Was echt heel lekker! Ook al kreeg ik het natuurlijk weer voor elkaar om de rijst te laten aanbranden. Dat was echt ff boenen na het eten. We zaten allebei echt heel vol daarna. Verder hadden we daarna een leuke avond, lekker kletsen met nog andere Nederlandse meiden daar. En we gingen niet al te laat naar bed. De volgende dag ben ik met Dominique nog naar het strand geweest, wat ook weer even heel lekker was. Weer nog een stuk bruiner geworden, ja zelfs ik word heel bruin, haha.
Eenmaal terug in het hostel zijn we ff gaan liggen en 's avonds hebben we samen pannenkoeken staan bakken die we op hebben gegeten met nutella en suiker. Maar ze waren niet hetzelfde als onze Nederlandse pannenkoeken.
Die avond zaten we met een groep van 11 Nederlandse (ja 11) allemaal buiten te kletsen, het was erg gezellig! Op een gegeven moment moesten we wel naar binnen vanwege het lawaai, de helft was natuurlijk weer dronken. Nou ik heb me werkelijk helemaal rot gelachen die avond om wat de andere zeiden en deden. Was een goeie avond moet ik zeggen.
De volgende dag was het tijd om naar Rainbow Beach te gaan, Dominique ging die dag dezelfde kant op alleen moest ze uitstappen in Hervey Bay. Eenmaal aangekomen in Rainbow Beach wist ik al dat ik geen mobiel bereik zou hebben, stomme Vodafone. Maar goed dat was niet zo'n big deal. Eerst naar de kamer waar een eigen badkamer was, wat ook wel weer heel erg fijn was. Twee Canadese meiden kwamen even later ook daar op de kamer, erg aardig. Van een van hen kreeg ik het boek Q&A, waar de film Slumdog Millionaire op gebaseerd is. Mooi boek!
Aan het eind van de middag hadden we de briefing voor Fraser Island waar ons werd verteld wat we wel niet konden doen. Ook werden we in groepjes verdeeld. Ik kon het wel goed met ze vinden gelukkig. De volgende ochtend kregen we om 7 uur 's ochtends gratis pannenkoeken. Onze tassen moesten ingepakt zijn en die moesten we leggen in de gratis 3 dagen opslag ruimte. In het begin vond ik het gek om mijn spullen zo daar te moeten achterlaten. Na dat gedaan te hebben kregen we een hele uitleg over de 4WD auto en moesten we alle spullen checken en op de auto plaatsen. Daarna konden we eindelijk weg, op de ferry was het nog 10 minuten naar Fraser Island. Dus we waren er al vrij snel. Ik had er al heel veel zin in. De wegen op Fraser zijn echt heel hobbelig, maar wat wil je ook met het grootste zand eiland ter wereld. We zijn naar Lake McKenzie geweest wat echt een heel mooi groot meer was, waar het water eerst heel lichtblauw is en langzaamaan steeds donkerder wordt. We hebben daar een uurtje gelegen en een beetje gezwommen, het zand was echt heel zacht wat waarschijnlijk ook nog 's goed voor je huid was. Daarna moesten we op weg om ons kamp op te zetten. Eindelijk hadden we een plek gevonden en konden we beginnen met het opzetten van het kamp, de tenten waren niet bepaald groot, maar ja je kon niet anders verwachten. Ik sliep bij 2 Duitse meiden van onze groepje. 's Avonds eerst eten, lekkere steak met aardappelen, en daarna gezellig drinken, dansen, etc. De volgende dag hadden we de tijd om alles weer in te pakken, dus eerst rustig ontbijten. Het plan daarna was om wat af te wassen en daarna naar Indian Head te gaan. Een hoge rots waar je een heel mooi uitzicht had op de zee en het eiland. Ook daarvan heb ik veel foto's gemaakt.
Die avond hadden we ook weer een feestje gebouwd, het kamp was opgezet en ons groepje had als eerste gekookt en gegeten. En we konden ook nog 's zien wat we aan het eten waren, haha.
Daarna was het drankspelletjes, kaartspelletjes en de muziek aan! Helaas begon het op een gegeven moment wel te regenen dat was wat minder, maar ik had m'n grote blauwe trui aan. En we hadden een zeil opgespant (?) dus veel last hadden we er niet van. Alleen wel 's nachts toen het begon te hozen zat er ook water in de tent, fijn. Dat betekende natte voeten.
's Ochtends bleek dat er heel veel dingo's bij ons kamp waren, onder de auto's en bij de tenten. En bij een tent was er ook een heel stuk uitgescheurd. Alleen maar omdat mensen eten in hun tent hadden laten liggen, slim. Verder heb ik er niet veel van gemerkt, want ik lag in een diepe slaap.
We moesten vroeg weg, omdat anders het water te hoog zou komen te staan. En we niet meer weg konden. We gingen op weg naar Lake Waby, echt heel mooi! In dat meer kan je een gratis peeling krijgen, als je genoeg dooie huid hebt. Ik natuurlijk niet, want mij huidje is lekker zacht, haha.
Rond 12 uur gingen we weer terug naar de auto, nog wat eten en daarna hoppa naar de ferry. Eenmaal bij Rainbow Beach moesten we alles afwassen en schoonmaken. En ik werd ook meteen helemaal lek gebeten door de mozzies, heel prettig. Je kon wel merken dat iedereen echt kapot was, ach ja vind je het gek als je en niet je ben kan strekken tijdens het slapen en niet eens normale nachtrust krijgt.
Ik was blij dat ik eindelijk weer even een douche kon nemen, het was helaas wel met koud water. Maar een douche, is een douche. Lekker fris weer. Al dat zand weg, it gets in places..
's Avonds eerst noodles gegeten en daarna met een groepje nog uit eten geweest, noodles was toch niet genoeg. Heerlijk hamburger met friet gegeten, poeh dat kon er wel in. Niet zo'n simpele McDonald's Buger, maar gewoon een ECHTE hamburger
Laughing
In het hostel nog een biertje gedronken en weer kaartspelletjes gedaan, erg gezellig! Ik ben niet bepaald op tijd gaan slapen die avond, wat me erg verbaasd, maar het was verder wel een leuke avond, dus dat scheelt. Ik sliep nog een nacht in het hostel dus vroeg op hoefde ik gelukkig ook niet. Die ochtend met een paar jongens naar de bakkerij geweest, lekker een broodje met room gegeten, jammie!
De rest van de dag lekker niks gedaan, gewoon gerelaxed. Heerlijk, niks hoeven doen. Ook al kan ik je vertellen dat je er wel moe van wordt. En dat reizen de hele tijd is ook niet niks, inpakken, uitpakken, etc.
Die avond ook weer lekker zitten kletsen over van alles, met Maria, James en Niels. Echt fijn als je zulke leuke mensen ontmoet tijdens het reizen, het maakt echt een verschil.
Met hen ben ik die ochtend ook weer naar de bakkerij geweest, hebben uiteindelijk 3 uur daar gezeten en weer gekletst.
Om half 12 had ik de bus naar Agnes Waters/Town of 1770. Altijd wel lekker om weer verder te gaan reizen, maar ook moeilijk om afscheid te nemen van iedereen.
Nou dat was het weer even voor nu.
Liefs,
Natalia

Marijke

Hoi lieverd, wat maak jij veel mee. Enig al die mensen
die je ontmoet en wat je allemaal ziet.
Kus van oma.

Mirjan (mi-jo)

Jeetje wat een verhaal weer! En zoals al je andere verhalen klinkt het echt super allemaal. Je hebt het duidelijk naar je zin. Wat zul je straks weer moeten wennen om in Nederland te zijn en daar ook echt op één plaats te blijven. Gelukkig kom je in de zomer terug! :D

Sanne

Whaha, wat een verhaal ja! Gaaf dat je het zo naar je zin hebt. Het valt me trouwens wel op dat er zo veel Nederlanders zijn. :') Dacht je net dat je even weg was...

Mariët

Wat een belevenissen!
Jammer dat je niets over het motor rijden schrijft dat vond ik echt een spannend verhaal.
kusjes