Up, side, down
Maandag is het weer zo ver, dan ga ik verder reizen na een maand WWOOFen. Het was echt een hele leuke ervaring, en ik kan niet geloven dat ik hier inmiddels al een maand zit. Wat gaat de tijd toch eigenlijk snel. Maar het was echt een top tijd hier! Ondanks de pijnlijke gewrichten en muggenbeten. En ook de vele regenbuien kunnen er ook nog wel bij, maar ja ik kom uit Nederland dus die regen was niet zo moeilijk om aan te wennen.
Ik weet nog de eerste dag dat ik hier aankwam dat ik eerst dacht: 'waar ben ik aan begonnen?' Maar ik raakte al snel gewend aan de familie en het buiten douchen en naar de wc gaan. Ook al heb ik wel weer behoefte aan stenen wc en een douche ergens binnen. Op Fraser Island, waar ik vrijdag de 19e heen ga, kan ik daar ook wel naar fluiten, maar dat is weer anders, haha.
Het was ook weer even wennen dat ik om half 7 op moest staan voor het ontbijt, en dat was ook nog 's warm eten. Wat ik al helemaal niet gewend ben 's ochtends! Ik moet zeggen, het is lekker, maar ik geef toch de voorkeur aan een bak Coco Pops met melk. Het was wel weer ff lekker om geen pasta te hoeven eten met goedkope pastasaus, wat mis ik die macaroni van mama toch. Geen pasta meer voor mij, het komt nu al voor een deel m'n strot uit, rijst daarentegen gaat er altijd wel in. Wat ik dus deze maand ook veel heb gegeten! En dit gaat raar klinken, maar koude rijst en honing is echt heel lekker.
Met de kinderen heb ik het ook erg gezellig gehad, T. van 15 jaar en M. van 9 jaar. Praten over de Twilight boeken, op de bank breien, 's avonds films kijken. En M. die heerlijke smoothies maakt met banaan en mango. Alsof ik weer even een klein broertje had.
En Z. die overheerlijke bananencake maakt, echt om van te smikkelen! Ik ga denk ik het recept vragen, dan kan ik het thuis ook maken en aan jullie laten proeven.
Van Tom leer ik heel veel over permaculture, het is echt heel interessant hoe dat allemaal in elkaar steekt. Hoe alles met elkaar in verbinding staat, bijv. dat ze ook buiten douchen zodat het water via de leiding weer de tuin in stroomt. En het gras wat is gemaaid wordt weer gebruikt voor mest, etc. En ja verder eten ze hier ook erg gezond. Dus koffie, snoep en frisdrank zat er even niet in voor mij. Wat ik dus maar mooi heb overleefd!
Verder was er ook nog een andere man hier toen ik kwam, met hem had ik het ook erg gezellig! Kon goed met hem praten, maar ook nog 's ontzettend lachen. Hij is inmiddels al een weekje weg, dat maakt het toch stiller in het huis 's middags na het werken. Hij gaat ook richting Cairns reizen, dus waarschijnlijk kom ik hem daar nog tegen. Zou wel erg gezellig zijn!
Maandag ga ik 3 dagen naar Noosa en de 18e door naar Rainbow Beach om die vrijdag naar Fraser Island te gaan. Waar ik heel veel zin in heb!
Eerst ga ik in Noosa nog even wat dingen naar huis sturen, want anders is m'n backpack echt te zwaar. En ik moet ook nog m'n vlucht naar Melbourne boeken, waar ik rond de 20ste van april heen ga.
M'n terugvlucht naar Nederland is ook helemaal aangepast en de andere vlucht vanuit Alice Springs (waar ik niet meer heen ga, vanwege het geld) gaat nu vanuit Adelaide, waar ik daarvoor de Great Ocean Road tour heb gedaan.
Ik vlieg nu 10 juni terug naar Nederland, als het inAustralië inmiddels winter is (niet zo als in Nederland, thank god) en in Nederland is het dan lekker zomer!
Zaterdag, morgen dus, gaan we naar een muziekevenement, dus dat wordt weer ff lekker dansen!
En zondag alweer m'n tas inpakken, om maandag verder te gaan.
Liefs!
Heey natalia,
Geweldig! ik zie het voor me, hoe je van het leven daar genieten ook de nieuwe ontdekkingen.
geniet verder!
liefs; pa
Lieve Nat, een goede ervaring om een tijd in een
heel ander soort gezin te zijn.
Kus van oma.
Hey meid!Wat een leuk verhaal zeg! Klinkt echt super. Geniet ervan zou ik maar zeggen ;) En heerlijk hè zo'n 'dubbele' zomer :p.
Groetjes!
Hi Nattie, als ik zei we eten biologische brocolli dan keek jij met een vies gezicht van moet dat. En nu weet je in dit gezin wel wat biologisch is he. Je hebt het zelf verbouwd. Proef je het verschil en dan nog gegroeid met mest vanuit de wc!
Echt een mooie levenservaring deze tijd.
Kus mam
Oelalaa! Wat klinkt dat leuk allemaal!
Wauw ik ben echt stiekem een beetje jaloers (nog steeds).
Ik hooppp.. dat het dansen leuk was! En dat je nog veel plezier hebt natuurlijk! (Ja lekker logisch)
Liefs!